”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Øland sender 115 medarbejdere i fængsel

På lørdag fejrer Øland sit 40-års jubilæum som leverandør af ventilations- og isoleringssystemer til dansk byggeri. Virksomheden, som har haft fremgang hvert år siden 1981, hylder medarbejdernes indsats med et ophold i ”hotel gitterly”.

Der bliver hverken uddelt fangedragter eller knippelsuppe, når Ølands medarbejdere træder ind ad porten til Horsens Statsfængsel. Fængslet er valgt som den spektakulære ramme om Ølands 40-års jubilæumsfest, som afholdes for at hylde den stærke holdindsats, der er kernen i virksomhedens succes.

Øland startede som en mindre familievirksomhed i 1981 og har været en succeshistorie fra dag ét med konstant vækst og mod på at sætte nye standarder i ventilationsbranchen. Virksomheden er kendt for at gøre tingene på sin egen måde og tilbød fx allerede i 2012 gratis affaldshåndtering og genanvendelig emballage.

-Øland har sin egen kultur. Selvom vi er en moden virksomhed, har vi bevaret en stærk dynamik og entreprenørånd. Der sker meget i en virksomhed på 40 år. Vi har fået nye ejere, har selv overtaget virksomheder og lanceret mange nye produkter og services. Det kan være en stor udfordring for en organisation, og når vi har fået succes med de mange initiativer, skyldes det ene og alene medarbejderne. Uden deres indstilling og indsats, ville intet af det have båret frugt, siger administrerende direktør i Øland Carsten Madsen.

I 2008 blev Øland en del af Saint-Gobain Distribution Denmark, og siden 2019 har Øland gennemført en række opkøb, som understøtter virksomhedens strategiske skift fra komponent- til systemleverandør.

Øland har i dag fem butikker på landsplan og en spritny fabrik i Kiplev ved Aabenraa, som øger virksomhedens produktionskapacitet betragteligt


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.