”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Øland skipper de fysiske rammer i Esbjerg

Ændringer i kundeadfærden får nu ventilations- og isoleringsproducenten Øland til at styrke sit fokus på online salg og forudbestillinger. Derfor flytter virksomheden ud af sine fysiske rammer i Esbjerg og overlader pladsen til søsterselskabet Brødrene Dahl.

Covid-19 pandemien har medført mange nye vaner. Det mærker man hos Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter Øland, der modtager flere og flere ordrer online og på telefon. Mange håndværkere har opdaget, at de ikke behøver køre forbi den fysiske butik for at bestille varer, men nemt kan få dem leveret direkte på byggepladsen med et klik på computer eller et telefonopkald.

Som en reaktion på de nye indkøbsmønstre har Øland valgt at lukke sin fysiske butik i Esbjerg og overlader den 1. november pladsen til Brødrene Dahl. De to søsterselskaber har drevet butik side om side på Høgevej 1 i Esbjerg siden 2016.

-Det er selvfølgelig vemodigt at lukke en butik, men alle vores målinger viser, at det er det rigtige at gøre. Vi har en meget tilfredsstillende omsætning i regionen, men andelen, der kommer ind via vores fysiske butik i Esbjerg, er dalene. Når indkøbsmønstrene ændrer sig, skal vi som førende leverandør reagere for at fastholde vores konkurrencekraft. Rettidig omhu er en vigtig del af vores DNA, og det har ført os langt, siger administrerende direktør i Øland Carsten Madsen.

For de håndværkere, der foretrækker at handle ventilations- og isoleringsprodukter i en fysisk butik, er der stadig hjælp at hente på Høgevej 1.

-Vi flytter en del af vores standardsortiment ind hos Brødrene Dahl, som også har dygtige fagfolk bag disken. Specialprodukterne bestiller vores kunder i forvejen typisk direkte hos vores kundeservice, så der vil man ikke opleve forandringer, siger Carsten Madsen.


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.