”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Øland spænder nu for alvor musklerne som systemleverandør. Med opkøbet af AiRFORCE rykker virksomheden op i en helt anden liga som videnstung rådgivende leverandør af ventilations- og brandsikringssystemer.

Der følger 18 medarbejdere og en stærk projekt- og automatikafdeling med, når AiRFORCE den 1. januar 2021 bliver en del af Øland. Den jyske virksomhed med hovedsæde i Thorsø har siden etableringen i 2018 haft en imponerende vækstkurve og er i dag en af de tungeste rådgivende leverandører inden for ventilation og brandsikkerhed i ventilationssystemer. Opkøbet af AiRFORCE, som er det største Øland har foretaget, tilfører virksomheden unik faglig viden inden for brandtekniske systemer.

Det er anden gang på få år, Øland køber op. I 2019 oprustede Øland inden for aggregater med opkøbet af Uniq Comfort. Med AiRFORCE ombord trykkes speederen i bund, og Øland tager det afgørende skridt fra komponent- til systemleverandør - et strategiskifte, Øland har forfulgt målrettet.

-Jeg er utrolig glad for at have underskrevet købsaftalen med AiRFORCE. Det er en virksomhed, der kulturelt og værdimæssigt ligger meget tæt på os, og som fagligt er helt unik. Vi får en voldsom opskalering af vores kompetencer og vil stå på en platform, som jeg vil vove at påstå ingen andre i branchen har i dag. Vi får vores egen projektafdeling, som kan tilbyde rådgivningsydelser, samt vores egen automatikafdeling, der kan skræddersy automatiksystemer. Derudover får vi nye kollegaer med dyb viden særligt om brandtekniske systemer, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen.

AiRFORCE blev etableret for mindre end tre år siden af tre tidligere kollegaer fra ventilationsbranchen. Den ene af ejerne, Brian Schiøtt, som er teknisk direktør i virksomheden, er et velkendt navn i branchen. Han har i en lang årrække siddet i diverse normudvalg inden for ventilation og brandsikkerhed og er bl.a. hoved- og medforfatter på en række normer herunder DS 428, DS 447 og DBI Retningslinje 027. Brian Schiøtt ser mange perspektiver i, at AiRFORCE bliver en del af Øland:

-Der er mange gode ting ved at drive egen virksomhed, men på den lange bane er det en fordel at være en stærkere alliance. Vi kan ikke blive ved med at vokse i vores brandsegment, men vi kan se enorme vækstmuligheder i at blive en del af en større spiller på markedet, hvor vi kan kombinere segmenter som isolering, kanaler, brand, aggregater etc. til større systempakker. Vores samlede virksomhed bliver gearet skarpt til at levere hele spektret fra kanalsystemer til samlede systempakker med tekniske specialister i ryggen. Vi ser meget frem til at tage hul på et nyt kapitel, siger teknisk direktør i AiRFORCE, Brian Schiøtt.

Efter opkøbet af AiRFORCE runder Øland 150 medarbejdere. De fire medarbejdere, AiRFORCE har på Sjælland, flytter ind hos Øland i Brøndby. De øvrige 14 medarbejdere fortsætter med base i Thorsø.


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.