”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Carsten Madsen - Øland A/S

Efter et første halvår 2019 præget af store forsinkelser i byggeriet, tog Øland, der er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter, kraftigt revanche i årets sidste kvartaler. De bugnende ordrebøger er fortsat ind i 2020, og Øland har nu kurs mod et af sine bedste halvårsregnskaber.

Øland A/S, der er kendt for ventilationsløsninger og isoleringsprodukter, har netop offentliggjort sit regnskab for 2019. Selvom resultatet ligger noget under det foregående års resultat, er der tilfredshed med tallene, som er hentet hjem med en kraftpræstation i løbet af de sidste to kvartaler af 2019. Øland lukkede året med et resultat på bundlinjen på 10 mio. kroner. I 2018 var resultatet 17,1 mio. kroner – et år som af ledelsen betegnes som et ”all time high”.

Ordrene var ellers i hus, da Øland tog hul på 2019, men forsinkelser på byggeprojekterne betød, at Ølands leverancer blev udskudt. Første halvår endte derfor langt under det forventede.

- Vi vidste godt, at vi ikke ville kunne komme på højde med 2018, som var et meget usædvanligt år, men vi havde ikke regnet med det dyk, vi oplevede i første halvår af 2019. Vi havde ingen indflydelse på de forsinkelser, der opstod, og der var ingen rød tråd i dem. Alt blev bare udskudt. Med den start på året har vi al mulig grund til at være tilfredse med det resultat, vi nåede. Vi har aldrig løbet så hurtigt som i andet halvår, hvor der gik hul på bylden, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen.

Handlekraft i ventetiden

Det var ikke bekymringer og handlingslammelse, man mødte hos Øland i de dårlige måneder. Tværtimod. Ventetiden blev brugt på at fremtidssikre virksomheden og gøre den skarpere. Der blev sagt farvel to butikker i Aalborg og Birkerød, som ikke skabte den forventede værdi for kunderne, og Uniq Comfort blev opkøbt og integreret i virksomheden – et strategisk skridt, der understøtter Ølands målsætning om at blive systemleverandør.

-2019 var året, hvor vi for alvor tog hul på transformationen fra komponentleverandør til videns- og systemleverandør. Ud over opkøbet af Uniq Comfort mandede vi op med vidensmedarbejdere og gennemførte en række initiativer, der ruster os til fremtiden, siger Carsten Madsen.

Vækst i løsningssalget

Satsningen har allerede båret frugt. Den stejle omsætningskurve, der indledtes i andet halvår 2019 er fortsat ind i 2020, og Øland har kurs mod et af sine bedste halvårsregnskaber. Værd at bemærke er det, at væksten ikke kan tilskrives få, store projekter, men kommer fra mange forskellige projekter og mange forskellige kunder. Samtidig vokser salget af løsninger og udgør nu 15 procent af forretningen, et resultat der er skabt på under et år.

Ikke påvirket af Corona

Carsten Madsen forventer ikke, at Corona-krisen får indflydelse på Ølands resultat i indeværende år. Virksomheden leverer primært til skoler, sportshaller, indkøbscentre, offentlige institutioner og lignende, som har stort politisk fokus og ikke er så følsomt overfor udsving.

-Lige nu kører det mere end godt. Krisen har ikke ændret vores planer om at blive en endnu dygtigere vidensleverandør. Vi er stadig på udkig efter opkøbsemner, og her er tiden gunstig, siger Carsten Madsen.


Ønsker du flere oplysninger, kontakt venligst:

Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10
Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.