”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Carsten Madsen

Med købet af Uniq Comfort tager Øland at tigerspring ind på aggregatmarkedet. Virksomheden opruster både på faglige kompetencer og får forhandlingen af ventilationsanlæg fra Komfovent. Opkøbet er strategisk vigtigt for Øland, som flytter sig fra at være komponentleverandør til systemleverandør.

Øland har i dag underskrevet en købsaftale med Uniq Comfort. Den lille specialistvirksomhed i Næstved bliver fra den 1. april 2019 en del af Øland, som med opkøbet styrker sine kompetencer på aggregatområdet betydeligt.

Uniq Comfort har siden 2005 været forhandler af ventilationsaggregater fra litauiske Komfovent. De to grundlæggere af Uniq Comfort har over årene opbygget stor faglig viden om produkterne og brugen af disse, og det er denne samlede pakke af kompetencer og produkter, der har stor værdi for Øland.

Adgang til de helt store anlæg

-Vi tror, den fremtidig vækst for Øland ligger på aggregatmarket. Vi kan ikke vokse meget mere inden for kanaler, hvor vi har en meget solid markedsposition. Til gengæld har vi mange kunder, der efterspørger aggregater, og det vil vi naturligvis meget gerne imødekomme, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen.

-Vi har længe haft et godt øje til Komfovent, som har et bredt produktprogram i god kvalitet til attraktive priser. Med købet af Uniq Comfort får vi ikke kun adgang til at forhandle nogle meget interessante ventilationsanlæg. Vi får også boostet vores virksomhed med nogle fagligt meget kompetente kræfter, hvilket er altafgørende for, at vi for vi kan få et solidt fodfæste i markedet som en seriøs leverandør, siger Carsten Madsen og fortæller, at Øland i kraft af aftalen, nu kan levere aggregater op til 100.000 kubikmeter.

-Det åbner et helt nyt marked for os. Vi kan trænge meget dybere ind på det professionelle marked, hvor vi mener, vi kan tilbyde en lang række services, som adskiller os fra konkurrenterne, siger Carsten Madsen.

I Uniq Comfort er der stor tilfredshed med blive en del af Øland.

Lars Hejlsvig Aagaard

Lars Hejlsvig Aagaard

Ole Waldorf Christensen

Ole Waldorf Christensen

-Vi kommer ind i en organisation med mange flere muskler og muligheder for at gøre en forskel inden for aggregater. Øland er kendt i branchen for sine innovative kundeservices og høje pålidelighed i leverancerne. Det er meget interessant for os at kunne fortsætte arbejdet med det, vi virkelig brænder for, i en større og mere professionel ramme, siger Lars Hejlsvig Aagaard, den ene af de to grundlæggere af Uniq Comfort.

Aftalen betyder, at Lars Hejlsvig Aagaard og Ole Waldorf Christensen fra Uniq Comfort indtræder i aggregatdivisionen i Øland, som også har opruster med en ny produktchef og en ekstern sælger på området.

Ønsker du flere oplysninger, kontakt venligst:

Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10
Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.