”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Søren Glenstrup med K-Flex

Øland har indgået en eksklusiv aftale med verdens største producent af isoleringsprodukter i gummi, L’ISOLANTE K-FLEX. Aftalen har stor betydning for danske installatører, da K-FLEX produkterne gør det væsentligt nemmere at opfylde kravene til energiisolering. Øland styrker samtidig sin position inden for teknisk isolering.

Danske montører får nu adgang til de stærkt efterspurgte isoleringsprodukter fra L’ISOLANTE K-FLEX. Øland har indgået en aftale med virksomheden og bliver eneforhandler af K-FLEX i Danmark. Aftalen er godt nyt for installatører. Produkterne fra K-FLEX er nemlig udviklet til både kondens- og energiisolering, hvilket giver en betragtelig forenkling, når installatøren skal beregne isoleringstykkelsen i forhold DS452.3-standarden for teknisk isolering.

-Regnestykket bliver meget nemmere nu. K-FLEX produkterne arbejder i absolutte millimeter, hvilket gør det væsentligt lettere at udregne en flerlagsløsning, der både isolerer for kondens og energi, siger salgschef for isolering i Øland, Jørn Smith. 

-Det har hidtil været en kompliceret sag for installatørerne at beregne den korrekte isoleringstykkelse, fordi de kun har haft adgang til isoleringsprodukter med de gamle klasseinddelinger. Klasseinddelingerne er fine, når du kun skal kondensisolere. Men med de nye krav til energiisolering, skal man beregne isoleringstykkelsen meget præcist, og her kommer klasseinddelingerne til kort. I et klasse 4-produkt kan tykkelsen populært sagt svinge mellem 15 og 24 millimeter. Hos K-FLEX er en millimeter altid en millimeter, forklarer Jørn Smith.

Øland forhandler også selv isoleringsprodukter med den gamle klasseinddeling. Kaimann, som Øland købte i 2012, er teknisk isolering efter den gamle skole. Disse produkter udfases nu i takt med at K-FLEX flytter ind i butikkerne.

Eksklusiv aftalen med L’ISOLANTE K-FLEX demonstrerer endnu engang Ølands vilje til at gøre en forskel på markedet for teknisk isolering. Både i forhold til udbuddet af produkter og som leverandør af brugervenlige løsninger til installatørerne er Øland inde og markere sig. Virksomheden er stormet frem siden overtagelsen af Kaimann for seks år siden med en vækst på over 500 procent, og har appetit på mere.

-Vores ambition er klart at blive den førende leverandør i Danmark inden for teknisk isolering. Med K-FLEX tager vi et vigtigt skridt med produkter og løsninger, som lever op til nutidens standarder og samtidig forenkler installatørens arbejde, siger Jørn Smith og fortæller, at Søren Glenstrup, som hidtil har været isoleringssælger i Øland, indtræder i rollen som dedikeret specialist i K-FLEX.

Øland i er gang med at udvikle et program, som gør det nemt at beregne den korrekte isoleringstykkelse i forhold til DS452.3. Programmet bliver inden længe tilgængeligt online på www.oeland.dk.

Ønsker du flere oplysninger, kontakt venligst:

Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10
Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.