”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Ventilationsvirksomheden Øland har udskiftet hele ERP-platformen og fået M3 fra Infor ombord. Bedre overblik og markant øget produktionseffektivitet kommer kunderne til gode i den i forvejen veltrimmede vækstvirksomhed.

Ventilationsvirksomheden Øland er kendt for at gå sine egne veje, både når det gælder kreative kundeservices og markedstiltag. Med valget af M3 fra den amerikanske ERP-leverandør Infor har Øland valgt at gå med strømmen. Infor M3, som bygger på det tidligere Movex, er et af de mest udbredte ERP-systemer i erhvervslivet, bl.a. fordi systemet er tilpasset branchespecifikke forhold og kan køre i skyen.

- ERP-systemet er fundamentet under alle de vitale forretningsprocesser i en virksomhed. Derfor har vi valgt en platform, som er gennemtestet, men hvor der løbende udvikles ny funktionalitet, som understøtter fremtidens forretningsformer. I Øland har vi en ganske kompleks produktion og en høj kundeservice. Det er et kardinalpunkt for os at kunne levere hurtigt og overholde kundeaftaler, og vi kan allerede nu se, at det er områder, hvor Infor M3 styrker os, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen og fortæller at M3 afløser XAL fra Microsoft, som virksomheden har haft i små 10 år.

Produktiviteten øget med to mands arbejde

Øland producerer flere tons ventilationskomponenter dagligt og ekspederer en betydelig mængde ordrer. Der er ca. 50 ansatte i produktionen, som kører i 24 timers drift og finder sted i fem forskellige afdelinger med hver deres speciale. Driftskontoret er omdrejningspunktet for alle produktionsordrer. Her sidder to mand, hvis opgave er at få ordrer, materialer og mandskab til at gå op i en højere enhed, så kunderne modtager deres materialer som lovet.

- Vi kunne godt være en flaskehals tidligere, fordi mange ting skulle håndbæres. Nu kører alt fuldautomatisk, så selvom vi sidder i møder, sørger M3 for at opsplitte de enkelte ordrer og lægge dem ud i de rette afdelinger. Det har øget vores produktionseffektivitet markant. Jeg vil tro, at vi allerede på nuværende tidspunkt producerer to mands arbejde mere dagligt med det samme mandskab, fordi vi kan sætte folk hurtigere i gang og holder et mere konstant flow i produktionen, siger Michael Lyk Lauridsen, som er produktionschef i Øland.

Gearet til nutidens forretning

- Vi har fået et helt andet overblik og har strømlinet mange processer, som vi før brugte tid på at styre manuelt. Det kan være noget så simpelt som, at lagermanden nu får automatisk besked, når en ordre er færdigproduceret. Før kunne han komme og spørge tre, fire og fem gange, fordi han ikke vidste, hvor langt vi var i processen. Nu får han pluklisten direkte ind på computeren, dagen før vi er klar, så han kan bestille transport osv. i tide.

Lige som mange andre virksomheder får Øland et stigende antal ordrer ind via online handel, og det en udvikling, der kun tager fart. Derfor er det vigtigt at have 24 timers drift.

- Vi har kørt med treholdsskift længe, men vi har ikke tidligere kunnet udnytte kapaciteten til fulde, fordi det gamle system ikke var gearet til nutidens forretning. Det problem er løst nu. Vi høster alle gevinsterne ved at køre i døgndrift og yder en bedre kundeservice i form af hurtigere leverancer, siger Michael Lyk Lauridsen.

Integration til lastbiler

Øland har planer om at udnytte flere at de nye muligheder, som Infor M3 indeholder, til at udvikle nye kundeservices. Noget af det, man kigger på, er integration til transportbookingprogrammer, så den del af logistikflowet også kører fuldautomatisk. Installation af scannere i lastbilerne er også inde i overvejelserne. Det vil betyde, at Øland altid kan se, hvor varerne befinder sig på landevejene og give kunderne meget præcise leveringstidspunkter.

Ønsker du flere oplysninger, kontakt venligst:
Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10
Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.