”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Der blæser nye vinde i Esbjerg. Den ambitiøse vækstvirksomhed Øland rykker ind på Høgevej 1 og er klar til at forsyne håndværkerne med teknisk isolering og ventilationsprodukter. Det er vigtigt for os at sætte en nål på landkortet i landets 5. største by, siger virksomheden, der er på jagt efter personale med lokalkendskab.

En af erhvervslivets højdespringere, ventilations- og isoleringsvirksomheden Øland, åbner nu en lokalafdeling på Høgevej i Esbjerg. Det sker for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter energioptimeringsløsninger, som følger i kølvandet på den kraftige byggeaktivitet i byen.

– Vi har længe haft kig på Esbjerg, som er en rigtig attraktiv by set med vores briller. Her er både gang i nybyggeriet og mange spændende renoveringsprojekter, hvor vores produkter er i spil. Samtidig findes der ingen udbyder inden for vores felt i Esbjerg, så hidtil har håndværkerne skullet køre til nabobyer for at hente deres materialer. Fra efteråret kan de handle lokalt og spare en masse spildtid på landevejen. Hele butikskonceptet er indrettet på hurtig afhentning. Man kan ringe eller bestille sine varer online, så pakker vi dem og har dem klar til aftalt tid, siger Johan Knudsen, afdelingsleder i Øland.

På jagt efter lokal ekspertise

Johan Knudsen har været med til at starte en stribe lokalafdelinger op for Øland, der inden for få år har sat nåle på landkortet i Odense, Herning, Aarhus og Aalborg. Med Esbjerg ombord er virksomheden oppe på otte lokationer i landet.

– Min rolle er at sikre, at butikken får det særlige Øland DNA. Vi er en reelt kundedrevet virksomhed, hvor kundeservice står over alt andet. Derfor ansætter også helst medarbejdere, som har et godt lokal kendskab. Det er ikke afgørende for os, at man ved alt om ventilation og teknisk isolering. Kundeforståelse tæller meget i vores bog, siger Johan Knudsen, som i første omgang er på udkig efter en butiksekspedient.

– Men vi kommer ikke for at være lilleput. Ambitionen er, at vi skal være flere i butikken over tid, understreger han.

Øland åbner på Høgevej 1 mandag den 3. oktober. Adressen deles med søsterselskabet VVS-grossisten Brødrene Dahl, der sammen med Øland indgår i Saint-Gobain Distribution Denmark. For håndværkerne åbner der sig således en mulighed for at købe VVS-, ventilations- og isoleringsprodukter på én og samme adresse i Esbjerg.

Ønsker du flere oplysninger, kontakt venligst:

Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10
Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.