”Øland kanalsystem er optaget/registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.”

Øland Ventilation sætter en ny mand i spidsen for sin salgsorganisation. 43-årige Flemming Weinrich Christensen er udnævnt til salgschef med ansvar for virksomhedens 25 salgsmedarbejdere.

Flemming Weinrich Christensen har Øland i blodet. Han har været i virksomheden ad to omgange i sammenlagt 13 år, senest som salgskonsulent hvor han havde ansvar for salget på Sjælland og øerne, som er virksomhedens omsætningsmæssigt tungeste område.

Det er en mand, som både har hænderne og hovedet skruet ordentligt på, som nu skal fronte salget i den Saint-Gobain-ejede virksomhed. Flemming Weinrich Christensen er uddannet blikkenslager og arbejdede i faget i 10 år, indtil han skiftede spor og helligede sig salg og projektledelse hos bl.a.  Würth Danmark, AVN Gruppen og Ribe Jernindustri. Som salgschef i Øland får han ansvar for en omsætning, der siden etableringen i 1980 aldrig har været i rødt. Målet for 2016 er en vækst på 10 pct., hvilket ikke skræmmer den nyudnævnte salgschef.

-For det første er der rigtig godt gang i ventilationsbranchen, og for det andet har vi en masse uudnyttede strenge at spille på i Øland. Vi har et meget bredt produktprogram inden for både ventilation og teknisk isolering, som kan pakketeres til samlede løsninger. Vi har også nogle meget stærke kompetencer i organisationen, som vi kan bruge mere aktivt til rådgivning i salgsprocessen. Men vores allerstærkeste kort er Øland-ånden. Vi gør tingene på vores egen måde og er i øjenhøjde med vores kunder. Det er det vi i sidste ende altid vinder på, siger Flemming Weinrich Christensen.

Det var også Øland-ånden, der i 2010 trak i Flemming Weinrich Christensen og bragte ham tilbage til virksomheden. På det tidspunkt havde han været ”hjemmefra” i tre år, hvor han bl.a. var salgskonsulent hos en af Ølands kunder.

-Det var spændende at prøve at sidde på den anden side af skrivebordet. Det giver jo en god indsigt i, hvad vores kunder oplever, og hvad der er vigtige for dem. Hvis du står med fire folk ude på byggepladsen, så nytter det ikke noget, at leverandøren leverer forkerte materialer, eller leverer for sent. Der skal bare være styr på det. Vi er rigtig mange i Øland, der har været ude i marken selv og kender vores kunders verden, og det bruger vi meget aktivt til at kvalitetssikre vores leverancer, siger Flemming Weinrich Christensen.

Øland har seks butikker rundt omkring i landet, så Flemming Weinrich Christensen vil være en del på farten. Når han ikke sidder i bilen eller på kontoret på Park Alle, kan man møde ham i naturen. Han er aktiv løber, kører racercykel og mountainbike, sejler kajak og spiller fodbold. Privat er Flemming Weinrich Christensen gift og har to børn. Han bor i Herlev.


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.